call
Call Us: +917340250100

AIIMS-GK Previous Year Questions AIIMS 2016

access_time 2018-10-26T17:56:57.610Z face www.bewiseclasses.com

Hello Future Doctors

In this blog I am going to post AIIMS-GK Questions which were asked in the morning shift of AIIMS 2016 exam. AIIMS never released its paper, so these AIIMS-GK questions are memory based, these are the collection of questions which are submitted by our classroom students.

 

 

As General Knowledge is very vast subject, and you are already studying Chemistry, Physics and Biology so it is not easy to cover GK. However, By reading these questions you may get an idea of AIIMS-GK questions which are asked in AIIMS exam. And you can analyse what to study for general knowledge for AIIMS and what to not. So go through this article and note down the question if you find useful. 

Questions asked in AIIMS GK 2016 - Morning Shift 

Q1. Who is CEO of Google?


A. Satya Nadela
B. Bhawish Agrawal
C. Sunder Pichai
D. Binny Bansal


Ans. C


Q2. Which of the following Indian State is declared as first digital state by President?


A. Maharashtra
B. Gujrat
C. Andhra Pradesh
D. Kerala


Ans. D

Q3. Which of the following actress won 63rd National Award for Best Actress?


A. Kangna Ranaut
B. Priyanka Chopra
C. Vidya Balan
D. Geetanjali Thapa

Ans. A


Q4. What should be the percentage space covered by warning over tobacco packet?

A. 65%
B. 75%
C. 85% 
D. 25%

Ans. C


Q5. Lion is the symbol of

 

 

A. Made in India
B. Clean India
C. Make in India
D. Commercial Federal Bank

Ans. C


Q6. Full form of ATM-

A. Any timeMoney
B. Auto Transfer Machine
C. Automatic Teller Machine 
D. Automated Teller Machine 

Ans. D


Q7. Which of the following state doesn’t have assembly elections in 2017?

A. Himachal Pradesh
B. Uttarakhand
C. Uttar Pradesh
D. Goa


Ans. A


Q8. Colour of Black Box used in Aircraft-

A. Black
B. Blue
C. White
D. Orange

Ans. D


Q9. 2016 Olympics will be held at-

A. London 
B. Tokyo
C. Beijing
D. Rio de Janeiro

Ans. D


Q10. First bullet train of India will run between-

A. Mumbai & Ahmdabad
B. New Delhi & Agra
C. Mumbai & New Delhi 
D. New Delhi & Varanasi

Ans. A


Q11. From which year the First Woman Pilot of India will be allowed to fly fighter plane?

A. 2017
B. 2018
C. 2019
D. 2020

Ans. A


Q12. Which of the following is called “Blue Planet”?

A. Venus
B. Mercury
C. Earth
D. Saturn 

Ans. C


Q13. ISRO launched IRNSS for the purpose of-

A. Communication
B. Navigation
C. Metrology 
D. Surveillance

Ans. B


Q14. Given logo relates to-

 

A. Census
B. Reserve Bank of India
C. Planning Commission of India
D. Election Commission
Ans. D


Q15. Which of the following became the Miss India 2016?

A. Pridarshani Chatterji
B. Sushmita Sen
C. Miss Reita Faria
D. Aishwarya Rai

Ans. A


Q16. Who was the Head of the bench which approved the schedule of NEET II placed before it by MCI on 2nd May 2016?

A. Anil R Dave
B. R M Lodha
C. Shiva Kriti Singh
D. Adarsh K Goyal

Ans. A


Q17. Find odd one out-

A. Car 
B. Scooter
C. Cycle
D. Jeep 

Ans. C


Q18. Find out the correct sequence -

A. Pain, Doctor, Hospital, Drug
B. Hospital, Doctor, Drug, Pain
C. Hospital, Doctor, Pain, Drug
D. Pain, Hospital, Doctor, Drug

Ans. D


Q19. If A goes 4km North then he turned left and walked 3km, then he walked right 6km, again he turned right and walked 3km, then again turned right and walked 6km. What is the distance between A’s initial and final position?

A. 3
B. 4
C. 6
D. 9

Ans. B


Q20. Human : Brain :: Computer : ?

A. USB
B. Monitor
C. CPU
D. Internet 

Ans. C

More than 13 questions out of 16 GK's question in AIIMS-2016 (morning session) were from our AIIMS-GK notes and Our AIIMS-GK Test Series. 

Watch our AIIMS-GK Video - If you want to score 15+ in AIIMS-GK.

Thanks

Sharing is Caring!

 

 

Adress
43,44 Gyanodaya Tower, Near Landmark Gate No.1 
Electricity Board Area, Kunhari 
Kota (Rajasthan) – 324001
Contact
Email: classesbewise@gmail.com
Call
09416566619, 07340250100
Social Links
Download App
Bewise Classes on Exambazaar